Onbeperkt internetten op mobiel voorbij

Onbeperkt internetten op de mobiele telefoons is binnenkort afgelopen. Verschillende telecomaanbieders gaan een maximum aantal minuten invoeren waarin geïnternet kan worden op de mobiel.

Onbeperkt mobiel internetten is voorbij.
Onbeperkt mobiel internetten is voorbij.

Britse telecomaanbieder O2 was in juni dit jaar de eerste die het onbeperkt mobiel internetten aanpakte. Analisten gaven toen al te kennen dat de stap onvermijdelijk is, en dat andere landen en netwerken zeker zullen volgen.

Bij telecomaanbieder Vodafone gaat de dienst in Nederland er als eerste uit. Daar kunnen mensen nu nog voor €9,50 per maand onbeperkt internetten op hun mobiel; vanaf 6 september is er voor nieuwe klanten een maximum. In oktober komt Vodafone met nieuwe zakelijke pakketten.
KPN geeft aan dat ongelimiteerd datagebruik economisch niet langer haalbaar is. KPN komt volgens een woordvoerder voor het eind van het jaar met een nieuw aanbod. "Mobiel internet is een massadienst geworden en daardoor is het niet langer mogelijk onbeperkt gebruik aan te bieden.

T-Mobile gaf in juni al aan op korte termijn geen plannen te hebben het onbeperkt internetten aan banden te leggen. Volgens een woordvoerdster houdt T-Mobile het mobiele dataverkeer goed in de gaten en zal er in te toekomst verschillend aanbod zal komen. Maar concrete plannen heeft de aanbieder nog niet.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 15 augustus 2010.