NLE wijzigt tarieven internet

NLE heeft met ingang van 12 juni jl. de tarieven voor DSL gewijzigd. De provider laat de tarieven voor glasvezel voorlopig gelijk.

NLE wijzigt de tarieven voor DSL internet, maar glasvezel blijft gelijk
NLE wijzigt de tarieven voor DSL internet, maar glasvezel blijft gelijk

De tariefswijzigingen die NLE doorvoert voor haar internet zijn alleen van toepassing voor nieuwe contracten, de huidige contracten blijven ongewijzigd. Vooral het maandbedrag voor standaard DSL internet gaat flink omhoog met maar liefst 2,50 euro. Ook iTV Basis is vanaf nu een betaalde dienst geworden en zal 7,50 euro per maand gaan kosten. NLE heeft besloten de tarieven voor glasvezel met rust te laten.

Nieuwe acties en opties
Tot op heden golden de promotietarieven waarmee NLE de markt heeft betreden vorig jaar. Voor de nieuwe tarieven biedt de internetprovider ook diverse kortingsacties aan en de mogelijkheid te kiezen tussen een contract van 12 of 24 maanden. De energieleverancier annex internetprovider geeft aan veel jongeren in het klantenbestand te hebben. De trend laat zien dat er binnen deze doelgroep minder behoefte is aan televisie en meer behoefte aan kwalitatief goed internet. NLE probeert op deze trend in te spelen door iTV los te koppelen en de prijsstijging voor het internet te beperken.

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) is sinds half oktober vorig jaar actief op de breedbandmarkt. NLE besloot naast energie ook diensten aan te gaan bieden over de DSL en FTTH-netwerken van KPN. Eind maart van dit jaar telde de provider circa 30.000 klanten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 13 juni 2017.