Negen op de tien huishoudens kijkt dagelijks tv

Uit onderzoek van Telecompaper is gebleken dat bij negen op de tien Nederlandse huishoudens dagelijks minimaal één tv aan staat. In 12 procent van de gevallen worden dagelijks drie of meer tv-toestellen gebruikt. Daarnaast is het aantal huishoudens met een smart-tv in twee jaar tijd verdubbeld.

Tv dagelijks aan in 9 van de 10 huishoudens
Tv dagelijks aan in 9 van de 10 huishoudens

Dagelijks staat er bij bijna negen op de tien huishoudens minimaal één tv aan. Dat blijkt uit resultaten van het Telecompaper Consumer Panel in het derde kwartaal van dit jaar. In 12 procent van de gevallen worden dagelijks drie of meer tv-toestellen dagelijks gebruikt. Uit het onderzoek blijkt tevens dat het aantal Nederlandse huishoudens met een smart-tv in twee jaar tijd is verdubbeld. Voor veel Nederlanders blijft het tv-toestel dan ook een belangrijk medium. Toch heeft nog 11 procent van de huishoudens geen tv of gebruikt deze niet dagelijks (9%).

De meerderheid van de huishoudens (56%) gebruikt één tv-toestel waarmee dagelijks naar tv wordt gekeken. Een derde gebruikt dagelijks twee toestellen en negen procent van de huishoudens zet dagelijks drie tv-toestellen aan. Dit is vaak het geval bij gezinnen met kinderen. Hier worden dan ook gemiddeld meer tv-toestellen gebruikt om dagelijks tv te kijken. Met de komst van de smart-tv zijn er bovendien nieuwe mogelijkheden om de tv te gebruiken. Eenvoudig kan men uitzendingen terugkijken of bijvoorbeeld Netflix gebruiken voor online films en series te streamen. Gezien deze ontwikkeling verwacht Telecompaper dan ook dat de populariteit van het tv-toestel als scherm voorlopig gegarandeerd blijft.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 22 oktober 2015.