Nederland op 1e plaats voor breedband in Europa

Nederland is wereldwijd al één van de koplopers wat betreft de penetratie van breedbandinternet, binnen Europa heeft ons land nu zelfs al de 1e positie verovert met een 91% penetratiegraad, zo bljkt uit onderzoek van de Europese Commissie.

Internetpenetratie in Nederland hoog binnen Europa.
Internetpenetratie in Nederland hoog binnen Europa.

Nederland loopt voorop op het gebied van snel internet, 91% van alle bedrijven en huishoudens heeft breedband (ADSL of kabelinternet) via een vast netwerk. Meer dan de helft van al deze verbinding kent een snelheid van 10MB/s, een relatief snelle verbinding als we dit vergelijken met cijfers uit andere Europese landen.

Het gebruik van het snelle internet in Nederland is ook aanzienlijk, bijna 90% gebruikt het ieder week, 76% iedere dag en slechts 8% gebruikt totaal geen internet. In vergelijking met de gemiddeldes van andere Europese landen scoort Nederland hier ook erg hoge cijfers.

Alleen mobiel internet is, ondanks alle problemen met netwerk capaciteit en neutraliteit, nog niet zo populair als in andere Europese landen. Het huidige gebruik van mobiel internet lijkt dus nog maar het begin.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 10 juni 2011.