Mogelijk 500Mbps-glasvezel bij Vodafone

Volgens Tweakers.net komt Vodafone met een glasvezelverbinding met een snelheid van 500Mbps. De provider heeft dit zelf nog niet bevestigd, maar dit is gebaseerd op basis van een slide die Tweakers ontving.

Vodafone komt mogelijk ook met 500Mbps-glasvezel
Vodafone komt mogelijk ook met 500Mbps-glasvezel

Eerder maakte KPN dit jaar al bekend internet aan te bieden met een snelheid van 500Mbps. Nu gaat waarschijnlijk ook Vodafone hier in mee. Dit is geconcludeerd uit een slide die Tweakers.net eerder ontving. Het nieuwe pakket is een Triple Play pakket met internet, televisie en telefoon. De huidige pakketen van Vodafone gingen nog tot 100Mbps, dit zal dus verhoogt worden naar 500Mbps.

Verdere details over de nieuwe bundel zijn nog niet bekend, behalve dat de bundel 99,95 euro per maand zou moeten gaan kosten. Daarnaast zullen mogelijk de prijzen van de andere pakketten gaan dalen. De prijzen van de huidige 50Mbps- en 100Mbps-pakketten worden verlaagd met respectievelijk 7 en 12 euro per maand.

Vodafone heeft de nieuwe bundel nog niet bevestigd, maar het heeft er alle schijn van dit binnen afzienbare tijd te gaan doen. De provider zal overigens gebruik gaan maken van het netwerk van Reggefiber. Ook XS4ALL kondigde aan dit jaar deze snelheid te gaan aanbieden.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 06 april 2012.