Mobiel internet vergelijkbaar met vaste breedbandaansluiting thuis

Lang na de introductie van de eerste mobiele telefoon met mobiel internet lijkt het internetten op je mobiel nu pas echt goed van de grond te komen. Abonnementen worden gebruiksvriendelijker en de netwerken lopen steeds soepeler en sneller.

Feitelijke voorloper van het mobiel internetten was de SMS, welke midden jaren negentig door de gebruikers zelf werd groot gemaakt. In tegenstelling tot het mobiel internetten, waarvoor veel reclame word gemaakt, werd er voor de SMS dienst nauwelijks reclame gemaakt.

Mobiel Internetten is al sinds enkele jaren beschikbaar en de toepassing zijn ongelofelijk, de vraag blijf daarom, waarom willen de Nederlanders er niet aan? De belangrijkste redenen hiervoor zijn de hoge abonnementskosten en de matige dekking in delen van Nederland.

Klachten over de matige dekking bereikte de telecombedrijven, recentelijk hebben ze daarom dan ook honderden zendmasten er bijgeplaatst. Zodoende zijn nu de meeste bewoonde gebieden van Nederland gedekt. Daarnaast zijn ook de tarieven voor "mobiel breedband" aanzienlijk verlaagd.

Gezien de snelheid van het donwloaden dat bijvoorbeeld bij Vodafone en KPN is opgeschroefde tot 3,7Mbit/s is er nu ook echt te spreken van Breedband. De snelheid van downloaden is nu dus te vergelijken met een vaste breedbandverbinding.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 09 april 2008.