Binnenkort mobiel internet met iPad 3G

De nieuwe Apple iPad kan wellicht nog voor wat opleving gaan zorgen in de markt van mobiel internet. Speculaties over wie de iPad met mobiele internetabonnement mag aanbieden barsten los.

De iPad van Apple, ideaal met mobiel internet via 3G.
De iPad van Apple, ideaal met mobiel internet via 3G.

Na de presentatie vorige maand van de nieuwe Apple iPad is het interessant om te kijken welke mobiele internet mogelijkheden er zijn met deze nieuwe gadget. Hij komt in twee varianten voor internetgebruik; met WIFI alleen of met WIFI en 3G.

De 3G variant van de Apple iPad bezorgt de gebruiker mobiel internet via het telefonie netwerk, iets wat in Amerika al wordt aangeboden in combinatie met de aankoop van de iPad voor 30 dollar per maand. In andere landen zijn de speculaties nu ook al losgebarsten wie de Apple iPad met mobiel internet via 3G mag aanbieden.

Zo lijkt in Engeland wederom O2 favoriet, de iPhone mochten ze immers ook al verkopen. Voor Belgie lijkt Mobistar om dezelfde redenen favoriet, die beredenering doortrekken zou voor Nederland T-Mobile favoriet maken voor het verkopen van de iPad met mobiel internet abonnement. De tijd zal het leren, want ook KPN zou al eerder in gesprek zijn geweest met Apple voor de verkoop van de iPhone.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 02 februari 2010.