Misbruik oorzaak van limieten mobiel internet

Steeds meer Nederlanders maken misbruik van hun goedkope abonnement voor mobiel internet door hun mobieltje als modem te gebruiken en dit aan een pc te koppelen.

Misbruik oorzaak van limieten mobiel internet
Misbruik oorzaak van limieten mobiel internet

Een internetabonnement voor een computer kost tegenwoordig rond de dertig euro, terwijl onbeperkt mobiel internet nog geen tientje kost. Dit prijsverschil is voor sommige klanten genoeg om misbruik te maken van het onbeperkte abonnement van de mobiel. Dit is voor KPN en Vodafone de reden om datalimieten te gaan introduceren voor mobiel internet.

Er is niet precies duidelijk hoeveel misbruikers er zijn. Het gaat volgens een woordvoerder van Vodafone om ongeveer tien procent: "Tien procent van de mensen gebruikt tachtig procent van al het dataverkeer” Door deze tien procent van de gebruikers voelen telecomaanbieders Vodafone en KPN zich genoodzaakt om datalimieten in te voeren.

“We hebben nu een nieuwe limiet vastgesteld waaraan de meeste bellers ruimschoots genoeg hebben. Alleen de grootgebruikers gaan meer betalen”, licht de zegsman van Vodafone toe.

Nog voor het einde van het jaar worden de nieuwe abonnementen geïntroduceerd. T-Mobile past voorlopig niets aan.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 15 september 2010.