Minister wil meer concurrentie mobiel internet

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie wil er voor zorgen dat er meer en sneller frequentieruimte wordt vrijgemaakt voor de enorme groei van mobiel internet.

Minister wil meer concurrentie mobiel internet
Minister wil meer concurrentie mobiel internet

Minister Verhagen wil: "Meer en versneld frequentieruimte vrijmaken om de enorme groei van mobiel internet te kunnen faciliteren, ruimte voor nieuwkomers en twee heldere verdeelmomenten van frequenties'. Hij zal de Tweede Kamer hier vandaag over informeren.

"Met dit pakket geven we bedrijven maximale helderheid en investeringszekerheid voor de komende jaren. De consument kan er daarbij op rekenen dat er voldoende concurrentie en aanbod van nieuwe diensten komt,"aldus minister Verhagen.

Met deze maatregelen wil de minister ervoor zorgen het toenemende mobiele verkeer voor internet en telefonie in de toekomst niet zal vastlopen en dat consumenten en bedrijven gewoon overal toegang hebben tot telefonie en internet.

Om dit te kunnen garanderen wil Verhagen dat er extra ruimte vrijkomt in de ether. Uiterlijk begin 2012 zullen alle GSM frequenties die nu in het bezit zijn van KPN, T-Mobile en Vodafone opnieuw worden geveild. Hierbij wordt ook ruimte gemaakt voor nieuwkomers op de markt voor mobiel bellen en internetten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 10 december 2010.