Middelburg wil draadloos internet

De gemeente Middelburg heeft opdracht gegeven om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om draadloos internet beschikbaar te stellen voor bezoekers van de Middelburgse binnenstad.

De gemeente Middelburg wil draadloos internet in haar binnenstad.
De gemeente Middelburg wil draadloos internet in haar binnenstad.

De gemeente Middelburg wil in 2013 uitgeroepen worden tot Beste Binnenstad en is van mening dat draadloos internet in de binnenstad hiertoe zou bijdragen. Citymarketeer Maarten Melissen heeft dan ook opdracht gekregen hier een onderzoek naar te starten.

Er zijn nu een aantal horecagelegenheden die Wifi aanbieden. "Het is nog heel pril en het onderzoek richt zich in eerste instantie op de technische mogelijkheden en de kosten", aldus Melissen, die vorig jaar werd aangesteld om de binnenstad aantrekkelijker te maken.

Een draadloos netwerk in de binnenstad zou de gebruikers in staat stellen om online-winkelen en offline-winkelen beter te combineren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld beter geïnformeerd worden over aanbiedingen of acties. Tevens krijgen toeristen op deze manier veel beter toegang tot informatie over horeca, attracties en historie.

Gelijke projecten in andere steden zijn nog weinig succesvol, wegens een te hoog prijskaartje. Het is afwachten of het de gemeente Middelburg wel gaat lukken.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 23 februari 2011.