Markt voor breedband internet in Nederland verzadigd

Met 6,1 miljoen huishoudens die aangesloten zijn op breedband internet is de markt in Nederland voor breedband verzadigd. In totaal beschikt nu 86% van alle Nederlandse huishoudens over breedband, enkel de ouderen moeten nog worden aangesloten om de 100% vol te krijgen.

Dit blijkt uit een recent gehouden onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). De opkomst van breedband internet in Nederland is bijzonder snel gegaan, bij uitstek is Nederland het breedbandland van Europa. Alleen de landen Zuid-Korea en Denemarken kennen een dichtheid van breedband die boven de 86% van Nederland ligt.

Het zijn in Nederland alleen nog maar de ouderen die nog niet massaal gebruik maken van breedband, met een breedbandichtheid van 50% bij ouderen lopen ze achter bij de jongere generatie.

Daarnaast kwam uit het onderzoek naar voren dat steeds meer zaken online gedaan worden door de Nederlanders. Zo is internetbankieren mateloos populair geworden doordat de jongeren generatie het zo enthousiast heeft ontvangen stelt het CBS.

Tot slot stelt het CBS dat steeds meer desktopcomputers worden vervangen door laptops, om zodoende gezellig in de woonkamer even een filmpje te kijken of gewoon even op het web surfen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 29 oktober 2008.