LTE ontwikkelingen zorgen voor frequentiewijzigingen Digitenne

KPN zal op verzoek van de Nederlandse Overheid het frequentiespectrum vrijmaken. De ontwikkelingen op het gebied van LTE zorgen voor frequentiewijzigingen van Digitenne.

Frequentiewijzigingen Digitenne op komst door ontwikkelen LTE technologie
Frequentiewijzigingen Digitenne op komst door ontwikkelen LTE technologie

Er vinden frequentiewijzigingen plaats voor Digitenne van KPN omdat er op Europees niveau is besloten dat er ruimte moeten worden vrijgemaakt in het frequentiespectrum. Ontwikkelingen op het gebied van ‘Long Term Evolution’ (LTE), wordt ook wel gezien als het nieuwe 4G netwerk, hebben ruimte nodig in het frequentiespectrum. KPN zal het gehele jaar wijzigingen doorvoeren per regio en klanten door middel van een persoonlijke brief op de hoogte brengen.

De eerst regio waar KPN zal starten met de frequentiewijzigingen, is Limburg. Daar zullen de werkzaamheden starten vanaf 14 februari. Eind 2012 verwacht KPN de laatste regio, Zuid-Holland, te hebben voltooid. Naast de persoonlijke brief die klanten krijgen, kunnen klanten van Digitenne via het informatiekanaal en via een speciale website op de hoogte blijven van de werkzaamheden.

De frequentiewijzigingen zorgen er voor dat Digitenne-zendmasten moeten worden omgebouwd. Digitenne klanten moeten daarom de tv opnieuw instellen na de frequentiewijziging.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 23 januari 2012.