LTE-netwerk voor klanten van Tele2

Consumenten kunnen vanaf 8 mei bij Tele2 gebruik maken van een LTE netwerk. De provider is de eerste in Nederland die haar LTE netwerk openstelt voor consumenten.

Consumenten kunnen vanaf dinsdag 8 mei bij Tele2 ook gebruik maken van 4G-technologie
Consumenten kunnen vanaf dinsdag 8 mei bij Tele2 ook gebruik maken van 4G-technologie

Tele2 onderscheidt zichzelf vanaf nu niet meer alleen op het feit dat het LTE netwerk ook beschikbaar is voor consumenten, maar ook met de dekking van het netwerk. Reeds honderd vierkante kilometer, voornamelijk geconcentreerd op de Randstad, is voor consumenten beschikbaar voor het gebruik van de 4G-techonologie. Ziggo en KPN stellen hun LTE netwerk vooralsnog alleen beschikbaar voor zakelijke klanten.

Vanaf 8 mei kunnen klanten van Tele2 gebruik maken van het 4G-netwerk in delen van Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Lelystad en Tilburg. Vanaf die datum kunnen klanten via de website van Tele2 een postcodecheck doen om te kijken of LTE in hun omgeving beschikbaar is. Het netwerk zal vooralsnog alleen bestemd zijn voor laptops en tablets. Tele2 biedt via haar netwerk een downloadsnelheid tot 40 Mbps en een uploadsnelheid tot 3 Mbps.

Het nieuwe abonnement is te verkrijgen voor 30 euro per maand, plus de aanschaf van een speciale dongel. Deze dongel kost eenmalig 75 euro en biedt klanten de mogelijkheid gebruik te maken van het LTE-netwerk. Bij het abonnement geldt een datalimiet van 3 gigabyte per maand.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 07 mei 2012.