Kwartaalcijfers UPC signaleren groei

Kabelaar UPC heeft wederom goede kwartaalcijfers gepresenteerd. Ondanks de crisis wist de provider toch een omzet van 236,6 miljoen euro te genereren. Daarnaast kwamen er 14.000 nieuwe abonnees bij.

Goede kwartaalcijfers voor UPC Nederland
Goede kwartaalcijfers voor UPC Nederland

Evenals rivaal Ziggo en moedermaatschappij Liberty, weet ook UPC goede kwartaal cijfers te genereren. Met een omzet afgelopen kwartaal van 236,6 miljoen euro doet de kabelaar het prima. Tevens kwamen er naast de goede kwartaalcijfers nog eens 14.000 nieuwe abonnees bij. In totaal heeft UPC Nederland nu ruim 1 miljoen digitale televisie-abonnementen. Het aantal telefonieabonnees lag aan het einde van het tweede kwartaal op 902.000. Vorig jaar was dit aantal nog 778.000; een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar.

UPC had eind juni in totaal 1 miljoen internetabonnees, een jaar geleden waren dit er nog 882.000. Ook het dekkingsgebied ten opzichte van voorgaande jaren is wat uitgebreid. Dit komt mede door de overname van het kabelbedrijf Regiokabel uit Huissen. Dit kabelbedrijf had in haar verzorgingsgebied circa 8.000 huishoudens.

Moedermaatschappij Liberty boekte dit kwartaal een omzet van 2,52 miljard dollar, een groei van 5,2% op jaarbasis. Liberty gaf eerder aan vooral veel te verwachten van het videoplatform Horizon, dat in september in Nederland zal worden gelanceerd.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 03 augustus 2012.