Kwart provincie Brabant al aangesloten op glasvezel

In de provincie Brabant is al ruim een kwart van de huishoudens aangesloten op glasvezel. Glasvezelexploitant Reggefiber meldt dat in het afgelopen jaar het aantal glasvezelaansluitingen in Noord-Brabant met 22 procent gegroeid is.

In Brabant steeg het aantal glasvezelaansluitingen afgelopen jaar met 22 procent
In Brabant steeg het aantal glasvezelaansluitingen afgelopen jaar met 22 procent

Op het gebied van glasvezel is de provincie Brabant flink aan het groeien. Afgelopen jaar werden door kabelaar Reggefiber heel wat Brabantse regio’s ‘verglaasd’. Het aantal glasvezelaansluitingen steeg hierdoor in Noord-Brabant afgelopen jaar met 22 procent. In de provincie Brabant ligt inmiddels ruim 3.800 kilometer glasvezelkabel in de bodem. De regio Eindhoven is volgens Reggefiber de meeste verglaasde regio van de provincie.

Al langere tijd werd door Reggefiber veel aandacht besteed aan de aanleg van glasvezel in regio Eindhoven en omringende gemeenten. De focus is nu wat meer verplaatst naar het zuidwesten van Brabant. In korte tijd werden in Rucphen, Woensdrecht en Baarle-Nassau glasvezelaansluitingen aangelegd. Het hoogste aansluitpercentage ligt ook in Woensdrecht, met maar liefst 98 procent. Daarnaast worden ook de nieuwbouwwijken in plaatsen als Breda, Moerdijk, Oosterhout en Bergen op Zoom direct voorzien van glasvezel.

Reggefiber heeft inmiddels al zo’n 1,6 miljoen huishoudens aangesloten op glasvezel. Per jaar wordt door de glasvezelexploitant voor ruim 7.000 kilometer aan glasvezelkabel aangelegd. Het bedrijf heeft de ambitie om heel Nederland aan te sluiten op het eigen glasvezelnetwerk.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 15 april 2014.