KPN gaat uitrol 4G-netwerk versnellen

Provider KPN gaat de uitrol van zijn 4G-netwerk in Nederland versnellen. Dat heeft het bedrijf maandag bekend gemaakt. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2014 moet het 4G-netwerk een landelijke dekking bereiken.

KPN rolt mobiel internet via 4G versneld uit
KPN rolt mobiel internet via 4G versneld uit

De uitrol van zijn 4G-netwerk gaat KPN versnellen. Dat maakte de provider maandag bekend. De versnelde uitrol volgt op de nieuwe 4G-propositie van KPN Alles-In-Een die vorige week werd gelanceerd. Eind 2013 moet 80 procent van Nederland desgewenst mobiel kunnen internetten via 4G. Vervolgens moet tegen het eind van het eerste kwartaal van 2014 het 4G-netwerk van KPN in het hele land beschikbaar zijn.

KPN versnelt naar eigen zeggen de 4G-uitrol met drie maanden. Daarmee verwacht KPN eind deze maand al 50 procent van de Nederlandse bevolking mobiel internet via 4G aan te bieden. Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat 39 procent van de consumenten verwacht een snel mobiel netwerk nodig te hebben, met een downloadsnelheid van 100 Mbps. Een jaar geleden lag dit percentage nog op 27 procent.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 18 juni 2013.