KPN gaat tarieven en zenderaanbod wijzigen

KPN gaat vanaf juli van enkele diensten de tarieven verhogen. Daarnaast gaat de provider het HD Extra pakket uitsmeren over de andere pakketten en voert KPN een aantal zenderwijzigingen door. Verwacht wordt dat KPN de prijzen aanpast om beter te kunnen concurreren met Ziggo.

KPN verhoogt tarieven Alles-in-1 abonnement en wijzigt tv-pakketten
KPN verhoogt tarieven Alles-in-1 abonnement en wijzigt tv-pakketten

Vanaf juli gaat KPN enkele wijzigingen doorvoeren in zijn Alles-in-1- en televisie-aanbod. Een overzicht met de tarief- en zenderwijzigingen is op de site van KPN gezet. Naast de verhoging van de tarieven herindeelt KPN zijn televisiezenders. Wellicht om zo een gelijkwaardig alternatief te zijn voor Ziggo-klanten. Dat geldt ook voor de nieuwe tarieven, deze zouden in veel gevallen gelijk zijn aan die van Ziggo. De provider wil voornamelijk het verschil maken met de extra diensten, welke het bedrijf levert.

Eerder werd de herindeling van de zenders al door KPN bekengemaakt. Maar dit is nu nogmaals door de provider bevestigd. De zenders van het HD Extra Pakket komen in het Basispakket en deels in het Pluspakket, daarmee verdwijnt het HD Extra Pakket. Ook liet KPN weten dat het Erotiek Pakket duurder wordt, namelijk van 11 euro naar 12,50 euro. In de verschillende tv-pakketten voert KPN tevens een aantal wijzigingen door. Naast de wijzigingen in het zenderaanbod en de aankondiging van de tariefverhogingen, liet KPN weten het beltarief te verhogen. De kosten per minuut bellen gaan omhoog, al wordt het starttarief verlaagd.

Afnemers van het Alles-in-1 Standaard-pakket gaan vanaf 28 juni 60 euro per maand betalen, in plaats van 59 euro. Niet geheel opvallend wanneer men kijkt naar de concurrent. Het gelijkwaardige Ziggo-pakket kost namelijk 59,95 euro per maand. Het grote verschil tussen beide providers ligt voornamelijk in internetsnelheid. KPN biedt een maximale downloadsnelheid van 50 Mbps en een uploadsnelheid van 5 Mbps. Bij Ziggo is dat een stuk hoger met 120/12 Mbps. Op dat gebied kan KPN lastiger concurreren, aangezien de Ziggo-snelheden via de kabel voor de provider technisch onhaalbaar zijn via het eigen kopernetwerk. KPN probeert dit te compenseren met het leveren van extra diensten.

De provider gaat tevens de kosten van een papieren factuur flink verhogen. Waar klanten voorheen in twee categorieën vielen en ofwel 1,12 euro ofwel 1,02 euro betaalden, wordt dit vanaf 28 juni voor iedereen 2,50 euro per maand. Klanten van KPN Hebben vanwege de wijzigingen het recht om hun abonnement tot en met 30 juni kosteloos op te zeggen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 06 mei 2015.