KPN stuit op bezwaren bij overname glasvezelaanbieders

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) is tegen de overname door KPN van vier glasvezelaanbieders van Reggeborgh. Wel kreeg de internet provider toestemming voor de overname van drie onderdelen van Reggefiber.

NMa keurt ook overname door KPN van vier glasvezelaanbieders af
NMa keurt ook overname door KPN van vier glasvezelaanbieders af

Volgens de NMa kan KPN door een overname van vier glasvezelaanbieders van Reggeborgh in meerdere regio’s een te sterke positie krijgen. Dit bezwaar heeft de toezichthouder uitgesproken tegen de overname door KPN. De keuze op het gebied van televisie, internet en vaste telefonie zou hierdoor voor consumenten worden beperkt. De bedrijven zullen nu een vergunning aanvragen voor de overname door de internet provider, waarna de NMa binnen 13 weken een besluit zal nemen.

Echter kreeg KPN wel groen licht voor de overname van drie onderdelen van het glasvezelsamenwerkingsverband Reggefiber. Het gaat hierbij om de bedrijven Lijbrandt, Glashart en Reggefiber Wholesale. In november kondigde KPN de overnames van de bedrijven van Reggeborgh en Reggefiber al aan.

In een reactie meldde KPN de vergunning voor de overname van de bedrijven Edutel, KickXL, XMSNet en Concepts ICT aan te zullen vragen. Eerder liet de provider vorige week nog weten af te zien van de overname van Caiway.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 16 april 2012.