KPN slachtoffer van grote hack

Provider KPN is eerder deze week getroffen door een grote hack in het systeem. Het bedrijf heeft grote risico’s gelopen, die volgens het platform Webwereld, makkelijk waren te voorkomen.

KPN heeft alarmcode rood afgegeven betreft beveiliging
KPN heeft alarmcode rood afgegeven betreft beveiliging

De hack die provider KPN eerder deze week heeft opgelopen was volgens het platform Webwereld makkelijk te voorkomen. De provider actief op het gebied van digitale televisie, telefonie en internet heeft onnodig grote risico’s gelopen, aldus Webwereld. Oude lekken boden een groep hackers eenvoudig toegang tot systemen.

Webwereld heeft contact gehad met één van de hackers die aangaf behalve toegang tot klantgegevens te hebben, ook bij informatie kon over het beheren van aansluitingen. De provider KPN heeft inmiddels de hoogste alarmcode rood afgekondigd voor wat betreft de beveiliging. De hackers hadden eventueel de mogelijkheid gehad om het abonnement InternetPlus Bellen te verstoren. Volgens Webwereld zou de interne infrastructuur bij KPN aan verbetering toe zijn en zouden systemen soms als jaren niet voorzien zijn van updates.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 10 februari 2012.