KPN opent vijfde Cybercenter

KPN heeft zijn vijfde Cybercenter geopend in Almere, daarmee heeft het bedrijf nu de beschikking over ruim 5.000 vierkante meter nieuwe serverruimte.

In het begin gebruikte KPN de Cybercenters voornamelijk voor om de kwaliteit van het vaste net te waarborgen. Maar de laatste tijd werden de faciliteiten steeds vaker ingezet voor andere diensten. Te denken valt dan aan storge, back-up, hosting en online applicaties.

De nieuwe ruimte was volgens een woordvoerder hard nodig, de verwachting is dat de hoeveelheid data die de komende jaren opgeslagen moet worden verder zal blijven groeien aldus de woordvoerder van KPN.

Het nieuwe Cybercenter in Almere is voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van beveiliging. Veel wilt KPN hier verder niet over kwijt maar het Cybercenter zal een "worst case-situatie" kunnen doorstaan zonder een krtische impact.

Naast nieuwe technieken op het gebied van beveiliging kent het nieuwe cybercenter ook een zeer zuinige energievoorziening die in de toekomst makkelijk aangepast kan worden, waardoor meer besparende maatregelen eenvoudig doorgevoerd kunnen worden.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 05 december 2008.