KPN gaat nieuwe abonnementsvormen introduceren

Telecomprovider KPN gaat samen met Hi en MTV nieuwe abonnementsvormen aanbieden. Per 5 september worden er nieuwe data-abonnementen gelanceerd en andere diensten.

KPN past data-abonnementen aan
KPN past data-abonnementen aan

KPN gaat vanaf volgende week strengere data-abonnementen doorvoeren, maar met een paar handige diensten is het voor de klanten inzichtelijker het dataverbruik te controleren. Verder wil men de service richting klanten optimaliseren en zorgen dat klanten een passende databundel krijgen. Deze aanpassingen sluiten aan op het populaire gebruik van online diensten op de smartphone waardoor consumenten steeds minder bellen en smsen.

Er gaan een aantal dingen veranderen binnen de data-abonnementen van KPN. Zo kunnen klanten van KPN, Hi, MTV Mobile vanaf 5 september hun gemiddelde internet verbruik van de afgelopen drie maanden opvragen via een sms. Daarnaast krijgen klanten een sms’je bij 50% en 100% verbruik van het MB-tegoed of bij 100 MB boven hun bundel. Daar waar MTV Mobile nog altijd 1GB dataverkeer hanteert.

Bij Hi zullen de MB’s die de eerste twee maanden verbruikt zijn buiten de bundel, niet worden verrekend. Op deze manier wil de provider klanten laten wennen aan hun nieuwe abonnementsvorm. KPN werkt volgens hetzelfde principe alleen langer, namelijk voor de eerste drie maanden. Tevens is er bij beiden een extra databundel van 250 MB aan te vragen voor 5 euro per maand extra.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 31 augustus 2011.