KPN introduceert MiFi-router

Woensdag heeft KPN laten weten dat mobiel internet voortaan overal mogelijk is via een mobiele router. De zogeheten MiFi-router kan verbinding maken met het 3G-netwerk van KPN. Smartphones en tablets kunnen vervolgens een WiFi-signaal ontvangen van het MiFi-apparaat.

Zakelijke klanten van KPN kunnen mobiel internetten via een eigen MiFi-router
Zakelijke klanten van KPN kunnen mobiel internetten via een eigen MiFi-router

Veel tablets in Nederland beschikken wel over een WiFi-signaal maar hebben geen 3G, blijkt uit een onderzoek van Growth from Knowledge (GfK). KPN heeft met het introduceren van de MiFi-router een eenvoudige oplossing bedacht. Het is nu via deze mobiele router mogelijk om overal gebruik te maken van mobiel internet. Daardoor is 3G-internet ook beschikbaar op apparaten die alleen WiFi-mogelijkheden hebben.

De MiFi-router kan het 3G-signaal als WiFi-signaal doorgeven aan bijvoorbeeld smartphones en tablets. KPN geeft hierbij het voorbeeld van een tablet zonder 3G die onderweg gebruik kan maken van mobiel internet. Het apparaat werkt met een simkaart (simlockvrij) en is verkrijgbaar voor 10 euro per maand voor klanten met een zakelijk mobiel-internet-abonnement. Ook is het mogelijk de MiFi-router zonder abonnement aan te schaffen, dan kost de bundel 55 euro exclusief BTW. Tevens moet er nog betaald worden voor de kosten van het mobiele internet.

Het nieuwe mobiel breedband apparaat heeft een accuduur van 5 uur. Daarnaast kan een maximale snelheid van 21 Mbps worden behaald en kunnen in totaal 8 draadloze apparaten gelijktijdig verbinden. De MiFi-router heeft een fris design en is erg handig voor het creƫren van een eigen WiFi-hotspot. Vooralsnog geldt het aanbod alleen voor zakelijke klanten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 09 augustus 2012.