KPN gaat frequenties Digitenne wijzigen

Kijkers van Digitenne moeten op 11 en 12 december rekening houden met een onderbreking van de dienstverlening. De dochtermaatschappij van KPN gaat wijzigingen doorvoeren in de Randstad.

KPN gaat wijzigingen doorvoeren aan frequenties van Digitenne
KPN gaat wijzigingen doorvoeren aan frequenties van Digitenne

Inwoners van de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht die aangesloten zijn op Digitenne, kunnen op 11 en 12 december te maken krijgen met onderbrekingen in de dienstverlening. De KPN-dochter gaat wijzigingen doorvoeren aan het DVB-T-netwerk. Het Agentschap Telecom heeft inmiddels toestemming verleend voor de wijzigingen.

De opstelplaats Utrecht OOST KPN gaat KPN verhuizen naar Utrecht Galgenwaard. Daarnaast worden uitzendingen in de Randstad verplaatst van UHF kanaal 64 (814-822 MHz) naar kanaal 49 (694-702 MHz). KPN wil met de wijzigingen van frequenties ruimte vrijmaken voor mobiele communicatie . De veiling van dat spectrum is op 31 oktober begonnen.

Digitenne heeft aangegeven dat gedurende 2012 er in het hele land werkzaamheden plaatsvinden. Hierdoor kan het voorkomen dat tv- of radiozenders missen. In veel gevallen zal de tv-ontvanger opnieuw moeten worden ingesteld, op de website van Digitenne worden verdere instructies gegeven voor het opnieuw instellen van de digitale ontvanger.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 30 november 2012.