KPN experimenteert met 500Mbps-verbinding

Provider KPN is momenteel aan het experimenteren met de eerste 500Mbps-glasvezelverbindingen. Testen worden een dezer dagen uitgevoerd in het Amsterdamse stadsdeel IJburg en in Nunspeet.

KPN voert testen uit met 500Mbps-verbinding
KPN voert testen uit met 500Mbps-verbinding

De snelste verbinding die tot nu toe via een glasvezelverbinding werd geboden was de 200Mbps-verbinding van Tweak Fiber. KPN probeert deze snelheid nu te verhogen naar 500Mbps en voert hiervoor enkele testen uit. De provider werkte hiervoor nog met glasvezelaansluitingen van maximaal 100Mbps. Internet providers Ziggo en UPC bieden een maximale snelheid van 120Mbps.

Er is op dit moment nog geen sprake van een grootschalige introductie van deze nieuwe supersnelle verbinding. Inwoners van Nunspeet en IJberg zullen wel al op korte termijn gebruik kunnen maken van deze verbinding omdat deze plaatsen als testgebieden zijn aangewezen door KPN. Deze experimenten passen goed binnen de doelstelling van de provider omdat zij in 2015 ruim 45% van de breedbandmarkt wil bedienen. Het lijkt alsof de provider enige vaart wil maken met de verdere uitrol van zijn glasvezeldiensten en de overname van diverse aanbieders van dergelijke diensten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 09 december 2011.