KPN-dochter Base dicht bij overname Telenet

De geruchten zijn er al enkele weken, maar persbureau Reuters meldt dat een overname van KPN-dochter Base door Telenet dichtbij is. KPN zou mogelijk af willen van zijn Belgische tak en zich meer willen richten op de Nederlandse markt

Telenet neemt mogelijk Base over van KPN
Telenet neemt mogelijk Base over van KPN

Telenet, dat voor meer dan de helft eigendom is van Liberty Global, zou KPN-dochter Base willen overnemen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van diverse anonieme bronnen. Een overname lijkt ook voor de hand te liggen, aangezien Telenet met de aankoop zijn eerste stap wil zetten op de mobiele markt. De eerdere aangekochte 3G-licentie, die op het moment niet wordt gebruikt, zou goed uitkomen bij het realiseren van een eigen mobiel netwerk.

In totaal zou Base tussen 1,6 en 1,8 miljard euro willen opstrijken. Liberty Global, dat in Nederland onder meer via UPC speelt met de gedachte om een mobiele provider te worden, ziet Telenet daarom als een eerste stap. “Liberty Global ziet potentie in het samenbrengen van de kabelmarkt en de mobiele markt in de komende vijf jaar, maar het bedrijf heeft twijfels”, zegt een bron tegen het persbureau. “Ze willen het uitproberen zonder een grote stap te zetten.”

Base is in België de derde provider, na Proximus en Mobistar, en heeft 4,4 miljoen klanten. Eerder kreeg Telenet al een waarschuwing omdat het zijn 3G-licentie niet gebruikt. De Belgische provider is voornamelijk kabelaar, maar ziet in Base verdere mogelijkheden op de mobiele markt.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 25 mei 2012.