KPN-directeur vertrekt en krijgt Colombiaanse opvolger

KPN directeur Eelco Blok legt zijn functie neer na de aandeelhoudersvergadering van volgend jaar. Zijn opvolger is een Colombiaan, die het Italiaanse telecombedrijf Wind lange tijd leidde.

KPN directeur Blok zal per april zijn functie bij de provider neerleggen
KPN directeur Blok zal per april zijn functie bij de provider neerleggen

Per april volgend jaar zal Blok zijn functie neerleggen en worden opgevolgd door Maximo Ibarra. Dit zal gebeuren tijdens de aandeelhoudersvergadering die op 18 april plaatsvindt. De huidige topman van KPN laat weinig los over zijn vertrek, behalve dat hij van mening is dat het tijd voor verandering is.

Maximo Ibarra heeft onder meer de fusie tussen Wind en H3G geleid. KPN-bestuursvoorzitter Duco Sickinghe is enthousiast: “We zijn enthousiast over zijn aanstelling en zijn ervan overtuigd dat hij met zijn waardevolle ervaring en aantoonbare leiderschapskwaliteiten in staat is om KPN naar de volgende fase te leiden.” Om de overgang soepeltjes te laten verlopen zal Ibarra per 15 januari starten.

De huidige KPN-directeur heeft de provider geleid in turbulente jaren. Zo zijn er diverse buitenlandse takken als Base en E-plus afgestoten, werd glasvezelbedrijf Reggefiber ingelijfd en deed het Mexicaanse América Móvil een vijandige poging tot overname van KPN. Sickinghe prijst Blok om zijn leiderschap: “Hij verdient veel credit voor zijn aanhoudende focus op de uitvoering van de strategie en enorme persoonlijke gedrevenheid. Bovengemiddelde investeringen in netwerken, vereenvoudiging, digitalisering en service hebben geleid tot een veel sterkere klantloyaliteit en reputatie wat een solide basis voor groei biedt.”.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 25 oktober 2017.