KPN schaft datalimiet Internet buitengebied af

KPN heeft het datalimiet voor het Internet Buitengebied geschrapt. Bovendien hoeven consumenten die ook nog eens een vaste verbinding van KPN afnemen geen extra maandkosten meer te betalen aan de provider.

KPN heeft het datalimiet voor gebruikers van Internet Buitengebied geschrapt
KPN heeft het datalimiet voor gebruikers van Internet Buitengebied geschrapt

Deze wijzigingen heeft de internetprovider per 1 augustus jl. doorgevoerd. Internet Buitengebied is een dienst via het 4g-netwerk van KPN waarbij klanten in afgelegen (buiten)gebieden toch gebruik kunnen maken van snel breedband internet. Vanaf nu is het mogelijk voor hen om voor slechts 39 euro per maand onbeperkt te downloaden, surfen en streamen.

Geen extra maandlasten

Daarnaast waren er ook een aantal consumenten die naast het mobiele abonnement een abonnement voor vast internet afnamen bij KPN. Deze hoeven vanaf nu geen 39 euro extra te betalen voor Internet Buitengebieden. “Wij zetten een eerste stap in het combineren van vast en mobiel internet. Wij verwachten eind dit jaar een oplossing te hebben waarbij wij het mobiele netwerk en het vaste netwerk nog beter kunnen combineren.” aldus KPN.

Stabiel internet buitengebied

Eerder dit jaar startte de provider al met het testen van deze combinatie. KPN wil daarmee als eerste een stabiele verbinding aan consumenten in de zogenoemde witte gebieden kunnen leveren. Via e-mail heeft KPN de abonnees op de hoogte gesteld van de wijzigingen.

Ook snel internet van KPN? Bekijk hier alle mogelijkheden, start een speedtest of vergelijk met andere aanbieders.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 02 augustus 2017.