KPN roept abonnees op WiFi te delen

Provider KPN heeft abonnees gevraagd hun WiFi-modem te delen met andere KPN-klanten. Op die manier hoopt de provider een landelijk WiFi-netwerk te realiseren. Klanten kunnen na het delen van hun modem ook in een aantal andere landen gratis gebruik maken van WiFi-hotspots.

KPN vraagt abonnees om Fon-netwerk te activeren
KPN vraagt abonnees om Fon-netwerk te activeren

Voor het realiseren van een landelijk WiFi-netwerk heeft KPN zijn klanten gevraagd hun WiFi-modem te delen met andere KPN-klanten. Afgelopen maand is, KPN in samenwerking met Fon, gestart met de uitrol van een landelijk WiFi-netwerk. Hiervoor moeten klanten wel het modem delen om dit te realiseren. Nadat klanten het WiFi-modem open hebben gezet voor andere KPN-klanten, kan men gratis overal in Nederland gebruik maken van KPN-hotspots. Daarnaast ook in een aantal andere landen waar WiFi-hotspots van Fon actief zijn.

KPN-klanten die het modem delen geven slecht een deel van de WiFi-capaciteit beveiligd door, waar andere KPN-klanten en Fon-leden gebruik van kunnen maken. Volgens KPN is het uitgesloten dat klanten misbruik kunnen maken van het gedeelde WiFi-modem. Eerder gaf de Consumentenbond aan ook geen gevaren in de functionaliteit te zien. Doordat KPN een samenwerking heeft met Fon kunnen klanten door het delen van hun WiFi-modem gratis op circa 12 miljoen hotspots in Europa.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 19 augustus 2014.