Klantgegevens Ziggo op straat door gestolen laptop

De gegevens van 40.000 Ziggo-klanten zijn enkele weken geleden op straat beland. Het voorval is zaterdag pas aan het licht gekomen nadat de kabelaar de betroffen klanten een persoonlijke brief had gestuurd. Een medewerker van Ziggo werd bestolen van zijn laptop waar adressen en namen van klanten opstonden die om verschillende redenen recent contact hadden gehad met de klantenservice.

Ziggo-medewerker verliest klantgegevens
Ziggo-medewerker verliest klantgegevens

Een medewerker van Ziggo is enkele weken geleden bestolen van zijn laptop met daarop klantgegevens. Door de diefstal liggen nu gegevens van ruim 40.000 klanten op straat. Daarbij gaat het om klanten die onlangs contact hebben gehad met de klantenservice van Ziggo. Het gaat voornamelijk om gegevens zoals naam, e-mailadres, klantnummer en postcode. Volgens de kabelaar was de laptop van een medewerker van de afdeling onderzoek.

Ziggo heeft inmiddels bevestigd dat de medewerker tegen de regels in een bestand heeft gedownload van de bedrijfsserver. Ook zou de kabelaar intern medewerkers waarschuwen voor mensen die die zichzelf voordoen als getroffen klant. Er is bovendien aangifte gedaan bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de regels binnen het bedrijf zijn aangescherpt. Volgens Ziggo is er geen groot risico op misbruik.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 15 oktober 2013.