Deel klanten Ziggo gaat hogere internetsnelheid testen

Ziggo heeft een onbekend aantal klanten gevraagd deel te nemen aan een proef met hogere internetsnelheden. Op basis daarvan zal Ziggo een selectie maken binnen het hele dekkingsgebied en starten met de proef. Tevens liet de kabelaar weten vanaf 1 maart de prijzen van verschillende diensten te verhogen.

Ziggo start proef met hogere internetsnelheid
Ziggo start proef met hogere internetsnelheid

Binnenkort start Ziggo met een proef waarbij een selecte groep abonnees een veel hogere internetsnelheid gaat testen. Het is nog niet bekend hoe hoog deze internetsnelheid zal zijn. Volgens berichtgeving van Tweakers zouden de geselecteerde abonnees een nieuw modem krijgen voor hun Alles-in-1 pakket. Daarnaast zal de test lopen van media januari tot en met april. Ziggo vraagt de gekozen abonnees hun ervaringen te delen met het aansluiten van het modem en het dagelijks gebruik. Ook maakte Ziggo bekend vanaf 1 maart de prijzen van verschillende diensten te gaan verhogen.

Onbekend aantal klanten test hogere internetsnelheid
Verschillende klanten hebben van Ziggo een brief ontvangen waarbij men werd geïnformeerd over de proef met ‘veel hogere’ internetsnelheid. Klanten kunnen zich vervolgens tot en met vandaag opgeven. Op 16 januari zal Ziggo meedelen welke abonnees voor de proef zijn geselecteerd. Het zou in ieder geval gaan om klanten uit het hele dekkingsgebied van de kabelaar. Op dit moment biedt Ziggo nog een maximale internetsnelheid van 180Mbps.

Gradus Vos, Ziggo-woordvoerder, zegt tegenover Tweakers: “Uit de proef moet blijken wat we eventueel gaan invoeren. We kijken constant naar nieuwe snelheden.” Het is voorlopig nog onduidelijk met welke internetsnelheid getest gaat worden. UPC, waarvan het moederbedrijf Ziggo heeft overgenomen, biedt op dit moment een maximale internetsnelheid van 200Mbps. Het ligt in de lijn der verwachting dat UPC straks ook de ‘veel hogere’ internetsnelheid gaat aanbieden.

Ziggo zal wellicht met de hogere internetsnelheden willen concurreren met verschillende glasvezelaanbieders, waaronder de directe concurrent KPN. Deze provider biedt in verschillende gebieden namelijk al snelheden van 500Mbps aan. Op de vraag of de test met hogere internetsnelheden iets te maken heeft met de fusie tussen UPC en Ziggo later dit jaar, ontkent Ziggo stellig.

Prijsverhogingen verschillende diensten
Naast de publicaties over de test met hogere internetsnelheid, liet Ziggo weten vanaf 1 maart 2015 de prijzen van verschillende diensten te gaan verhogen. Het zou dan met name gaan om de pakketten met internet en televisie, maar zonder telefonie. Daarnaast zouden sommige zenderpakketten juist goedkoper worden. Tweakers heeft tariefwijzigingen in onderstaand overzicht weergegeven. Volgens de kabelaar zijn de prijsverhogingen nodig omdat de kosten van investeringen zijn gestegen.

Pakket                                       Huidig tarief                       Nieuw tarief
Alles-in-1 Basis                        € 44,95                                € 45,95
Alles-in-1 Plus                          € 54,95                                € 55,95
Alles-in-1 Extra                         € 64,95                                € 65,95
TV + Internet Z1                        € 39,95                                € 42,50
TV + Internet Z2                        € 49,95                                € 52,50
TV + Internet Z3                        € 59,95                                € 62,50
AltijdOveral                                € 49,95                                € 52,50
SamenCompleet                      € 64,90                                € 66,90
GewoonGoed                           € 44,95                                € 45,95

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 08 januari 2015.