Klanten ZeelandNet krijgen toegang tot Ziggo-WifiSpots

Klanten van ZeelandNet kunnen sinds gister gebruik maken van de WifiSpots van Ziggo. Zo krijgt men toegang tot draadloos internet via meer dan twee miljoen Ziggo-WifiSpots. Na de zomer kunnen ook klanten van Ziggo gebruik maken van de ruim 33.500 WifiSpots van ZeelandNet.

Ruim twee miljoen gratis WifiSpots beschikbaar voor ZeelandNet-klanten
Ruim twee miljoen gratis WifiSpots beschikbaar voor ZeelandNet-klanten

De Wifi-modems van ZeelandNet en Ziggo vormen nu samen een WifiSpot-netwerk. DELTA, het moederbedrijf van ZeelandNet, liet gister weten dat klanten van ZeelandNet nu ook gebruik kunnen maken van de WifiSpots van Ziggo. Dat betekent dat men nu ook op heel veel locaties buiten Zeeland gratis gebruik kan maken van het draadloos internet van Ziggo. Het gaat in totaal om ruim twee miljoen WifiSpots. Klanten van Ziggo kunnen na de zomer ook gebruik maken van de WifiSpots van ZeelandNet.

Voorwaarde voor het gebruik van de WifiSpots is wel dat klanten hun eigen WifiSpot ook ‘aan’ hebben staan, bij ZeelandNet staat deze standaard ingesteld. Vervolgens moeten abonnees per apparaat eenmalig inloggen bij een Ziggo WifiSpot. Daarna wordt het apparaat automatisch verbonden met draadloos internet wanneer een Ziggo-WifiSpot binnen bereik ligt. Na de zomer moeten ook Ziggo-klanten eenmalig per apparaat inloggen om gebruik te kunnen maken van de WifiSpots van ZeelandNet. Het moederbedrijf van ZeelandNet is in de zomer van 2014 gestart met een proef die WifiSpots beschikbaar stelde in Vlissingen. Na deze succesvolle pilot besloot DELTA de WiFi-locaties stapsgewijs uit te rollen in heel Zeeland.

Kabelaar Ziggo begon in april 2013 al met het activeren van het WifiSpots-netwerk. Deze werden eerder dit jaar samengevoegd met de WifiSpots van UPC, in het kader van de fusie tussen beide kabelproviders. Begin dit jaar waren er nog rond de 1,2 miljoen WifiSpots voor Ziggo-abonnees. Na de fusie met UPC werd dit aantal met meer dan een half miljoen vergroot. Daar komen dus nu ook nog de ruim 33.500 WifiSpots van Zeelandnet bij. Hierdoor kunnen abonnees van ZeelandNet en Ziggo in grote delen van Nederland gebruik maken van draadloos internet.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 05 augustus 2015.