Klanten UPC moeten langer wachten op update Horizon

De beloofde update van de Horizon TV, het platform voor digitale tv van UPC, is naar onbekende datum doorgeschoven. Klanten zullen dus nog even moeten wachten op de grote update tot de kabelaar enkele technische onderdelen in de software-update heeft verbeterd.

UPC stelt update van Horizon TV uit
UPC stelt update van Horizon TV uit

Met de grote H2-update verwacht UPC de problemen met Horizon TV oplossen. Het zou de problemen met onder meer snelheid, stabiliteit en interface moeten verhelpen. UPC-klanten zullen voorlopig nog even moeten wachten op de grote update van het platform voor digitale tv. De kabelaar kondigt op het Chelloo-forum en tegenover NUtech aan dat de beloofde update naar onbekende datum wordt doorgeschoven.

Het zou UPC langer tijd kosten om technische onderdelen binnen de software te verbeteren. Tegenover NUtech liet de kabelaar weten: “Deze update kan helaas niet plaatsvinden in juni omdat we nog enkele technische onderdelen binnen deze software-update aan het verbeteren zijn. Dit duurt helaas wat langer dan we hadden gedacht.”

De update zou de menu’s versimpelen en de snelheid van het platform verbeteren. Ook krijgen UPC-klanten een nieuwe afstandbediening met aan de achterzijde een qwerty-toetsenbord. Vooralsnog is het onduidelijk of de update wel in juli beschikbaar zal zijn. “We hebben eerder een datum genoemd en die niet gehaald, we zullen nu pas bekendmaken wanneer de update komt als we het zeker weten”, aldus UPC-woordvoerder Maaike Scholten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 20 juni 2013.