Kabelnoord sluit Schiermonnikoog aan op glasvezel

Gemeente Schiermonnikoog en provider Kabelnoord hebben het startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel op Schiermonnikoog. Schiermonnikoog is het eerste Waddeneiland dat volledig wordt voorzien van een glasvezelnetwerk.

Schiermonnikoog krijgt glasvezelnetwerk
Schiermonnikoog krijgt glasvezelnetwerk

Schiermonnikoog wordt volledig voorzien van een glasvezelnetwerk van Kabelnoord. De gemeente en de provider hebben inmiddels het startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel op het Waddeneiland. De kabelaar heeft twee dagen lang een informatiepunt in het Dorpshuis. Bewoners van het eiland kunnen hier terecht met al hun vragen over de aanleg van glasvezel en/of -producten. Ook werkt een beeldend kunstenaar aan een kunstwerk uit glasvezelhaspels en kabels. In de pop-up store kunnen zowel bestaande als nieuwe klanten profiteren van aantrekkelijke glasvezelaanbiedingen.

Met Schiermonnikoog breidt Kabelnoord het netwerk verder uit. Inmiddels biedt de provider beschikbaarheid in Kollumerland, Dantumadiel, Dongeradeel en Ameland. Naast internet heeft Kabelnoord radio-, tv- en telefonie-diensten.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 02 oktober 2015.