Kabelnoord groeit door vertrek Ziggo

Provider Kabelnoord wist in 2014 flink te groeien. Dat blijkt uit het jaarverslag dat door de kabelaar werd gepubliceerd. Het aantal internetklanten steeg met 7 procent en ook het aantal klanten dat telefonie afneemt steeg met 15 procent. Belangrijke groeifactor was de stop van Ziggo in het Kabelnoord-werkgebied.

Kabelnoord profiteert flink van vertrek Ziggo
Kabelnoord profiteert flink van vertrek Ziggo

Kabelnoord zag de klantenaantallen ook in 2014 verder groeien. Dat blijkt uit cijfers van het jaarverslag dat in juni werd gepubliceerd. De stop van Ziggo-internet in het Kabelnoord-werkgebied was een van de grootste oorzaken van het groei succes. Het aantal internetklanten steeg afgelopen jaar met 7 procent. Daarnaast steeg ook het aantal klanten voor telefonie met 15 procent naar 11.000. Directeur Niek Geelhoed noemt de groei een opvallend resultaat van de verzadigde triple-play markt.

Recordwinst
Veel mensen kozen na het stoppen van Ziggo in het Kabelnoord-werkgebied voor Kabelnoord als provider voor internet en telefonie. Klanten van Kabelnoord kunnen onderling gratis bellen. Inmiddels maken 11.000 huishoudens in Noordoost-Friesland gebruik van deze telefoniedienst. Ook op financieel gebied ging Kabelnoord erop vooruit. De winst voor belasting steeg in 2014 met 30 procent naar ruim 1,4 miljoen euro, een record volgens de provider. Geelhoed tempert de feestvreugde enigszins, hij verwacht namelijk komende jaren lagere resultaten als gevolg van de toenemende uitgaven aan het glasvezelnetwerk.

Glasvezel

Toch is Geelhoed positief gestemd over de resultaten. “Daar tegenover staat dat de omzet met 7% is gestegen. We staan er dus solide voor. De aanleg van glasvezel financieren we zodoende voor een belangrijk deel met eigen middelen.” Momenteel legt Kabelnoord glasvezel aan op Ameland en in Kollum. Dit jaar zijn ook nog Feanwâlden, Ternaard en Schiermonnikoog aan de beurt. Het verglazingsbesluit van Kabelnoord leidde uiteindelijk tot de stopzetting van de samenwerking met Ziggo. Kabelnoord maakte sinds 2003 gebruik van de dienst over de coaxkabel. Op 1 april 2014 besloot de kabelaar te stoppen met het leveren van diensten van Ziggo aan haar abonnees.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 09 juni 2015.