Internetsnelheden omhoog bij XS4ALL

Klanten bij XS4ALL profiteren met onmiddellijke ingang van hogere internetsnelheden. De abonnementen Basis en Extra hebben een flinke upgrade gehad. Eerste krijgen alle nieuwe klanten de hogere internetsnelheden, maar op korte termijn volgen ook bestaande klanten.

Klanten XS4ALL profiteren van hogere internetsnelheden
Klanten XS4ALL profiteren van hogere internetsnelheden

XS4ALL heeft aangekondigd dat het zijn internetsnelheden van een aantal abonnementen verhoogd. Het gaat daarbij om de pakketten Basis en Extra. Voorheen kregen klanten met een ‘Internet Basis’ pakket een downloadsnelheid van 8 Mbps en 1 Mbps upload, vanaf 17 maart is dat 20 Mbps download en 2 Mbps upload. Ook voor ‘Internet Extra’ geldt de snelheidsverhoging van 40 Mbps download naar 50 Mbps en upload van 4 Mbps naar 5 Mbps. De tarieven van beide abonnementen blijven hetzelfde.

De verhoogde internetsnelheid zal eerst alleen merkbaar zijn voor nieuwe klanten. Op korte termijn zullen ook bestaande klanten volgen. Niet iedereen zal direct voordeel ondervinden van de snelheidsverhoging, dit hangt namelijk van verschillende factoren af zoals de afstand van het huis tot de wijkcentrale.

Inmiddels zijn er al ruim 58 XS4ALL-gebruikers die op Internet & ADSL een speedtest hebben gedaan. De meeste gebruikers komen uit de steden Leiden en Amsterdam. Klanten van XS4ALL downloaden volgens onze resultaten gemiddeld met een snelheid van 17,59 Mbps en een upload van van 1,90 Mbps. Dit is slechts een indicatie aangezien de gemeten internetsnelheid afhankelijk is van verschillende factoren. Klant bij XS4ALL en benieuwd naar de internetsnelheid? Op Internet & ADSL kan eenvoudig een speedtest worden uitgevoerd.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 18 maart 2014.