Internetprovider ZeelandNet in Zweedse handen

ZeelandNet komt in handen van de Zweedse investeringsmaatschappij EQT Infrastructure. Dat maakte energiebedrijf Delta, moederbedrijf van Zeelandnet, gisteren bekend.

ZeelandNet is verkocht aan de Zweedse investeringsmaatschappij EQT Infrastructure
ZeelandNet is verkocht aan de Zweedse investeringsmaatschappij EQT Infrastructure

In april van dit jaar maakte Delta bekend dat zij een koper zochten voor ZeelandNet en de afdeling die energie levert aan consumenten. De verkoop werd bekend gemaakt na een eerdere reorganisatie en herfinanciering bij Delta. Dit bleek te weinig op te leveren en daarom werd besloten om deze bedrijfsonderdelen te verkopen.

De verkoop aan EQT Infrastructure omvat het volledige Delta Comfort-onderdeel. De Zweedse investeringsmaatschappij heeft maar liefst 488 miljoen euro over voor de onderdelen. Voordat de overname definitief is, moet deze nog wel goedgekeurd worden dor de aandeelhouders en de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Beide partijen verwachten de overname in het eerste kwartaal van 2017 af te ronden.

Meer dan 100.000 Zeeuwse huishoudens zijn klant van ZeelandNet en zeker 9 op de 10 huishoudens neemt energie af bij Delta. Omroep Zeeland verwacht dat er voor hen niet gaat veranderen na de overname. Ook de ruim 520 medewerkers zouden niet hoeven te vrezen voor hun baan, aldus Gerard Uytdewilligen (directeur Delta) tegen Omroep Zeeland.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 07 december 2016.