Internet thuis meest gebruikt door Nederlanders

Uit de resultaten van het Media Standard Survey (MSS) 2012 blijkt dat Nederlanders het vaakst thuis op internet zitten. Daarnaast kijkt ruim één op de tien televisie op een tablet en wordt de mobiele telefoon steeds populairder voor het kijken van tv-programma’s. De radio gebruikt men het liefst tijdens het reizen.

Mannen vaak langer online dan vrouwen
Mannen vaak langer online dan vrouwen

Ook dit jaar is er weer onderzoek gedaan naar hoe de Nederlandse consument de verschillende media gebruikt. Deze resultaten zijn door het Media Standard Survey (MSS) bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat de Nederlander het vaakst gebruik maakt van internet en dan voornamelijk thuis en op het werk. Op het gebied van televisie kijkt men steeds vaker tv op een tablet of telefoon. De radio wordt het liefst gebruikt tijdens het reizen.

De computer wordt in de Nederlandse huishoudens inmiddels voor allerlei doeleinden gebruikt. Niet alleen gebruikt men de pc voor te internetten, maar een derde geeft aan de pc te gebruiken om televisie te kijken of nieuws te lezen. Opvallend genoeg is internet op de tablet en mobiele telefoon een stuk minder populair. Slechts 18 en 37 procent van de respondenten geeft aan deze apparaten voor surfen te gebruiken. Afgelopen jaar zijn Nederlanders internet niet meer gaan gebruiken ten opzichte van 2011. Gemiddeld besteden 12,5 miljoen Nederlanders met internettoegang 96 minuten per dag op internet.

Ruim één op de tien Nederlanders kijkt tv op een tablet. De mobiele telefoon wordt op dat gebied ook steeds populairder, maar blijft met 7 procent nog achter. Mogelijk zal dit aantal komend jaar verder toenemen. Steeds meer aanbieders zoals Ziggo, UPC en KPN bieden namelijk apps aan voor telefoon en tablets waarmee in en rond het huis live tv kan worden gekeken.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 04 maart 2013.