Internet providers rekenen vaak meer voor snel internet

Uit een rapport over het vierde kwartaal van Analysys Mason blijkt dat internet providers voor supersnel breedband tot 45 procent meer rekenen dan voor internet met snelheden lager dan 30 Mbps. Providers zouden er volgens het onderzoeksbureau goed aan doen sneller internet voor dezelfde prijs aan te bieden als concurrentiewapen. Dat blijkt uit een artikel op de website van Telecompaper over het onderzoek.


Volgens Analysys Mason zouden internet providers in eerste instantie beter geen hogere prijs vragen voor sneller internet. Door geleidelijk de prijs te verhogen wordt de consument beter in staat gesteld te begrijpen wat hij voor zijn geld krijgt. Het onderzoeksbureau vergeleek circa 2.000 bundels in 30 Europese landen en in de VS. Providers rekenen voor supersnel internet tot 45 procent meer dan voor internet met snelheden lager dan 30 Mbps. Analysys Mason stelt dat het vrij lastig is om simpelweg meer te vragen voor sneller internet.

Providers zouden daarom sneller internet moeten aanbieden voor dezelfde prijs. Zo kan men de komende anderhalf jaar met vectoring-technologie de concurrentie aangaan via bestaande VDSL-netwerken. In het rapport ging het onderzoeksbureau voornamelijk in op de verschillen en overeenkomsten in de aanpak van providers om supersnel breedband internet te verkopen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 11 juni 2013.