Hogere internetsnelheden bij Ziggo

De internetsnelheden voor de klanten met een Internet Z2 abonnement en het Alles-in-1- Plus pakket worden vanaf 1 oktober verhoogd. Gedurende de maand oktober worden alle modems gerest om de nieuwe snelheden te kunnen gebruiken.

Vanaf 1 oktober verhoogt Ziggo de bandbreedte van twee abonnementen
Vanaf 1 oktober verhoogt Ziggo de bandbreedte van twee abonnementen

Op de website van Ziggo wordt gemeld dat voor afnemers van twee pakketten de internetsnelheid zal worden verhoogd. Dat betekent dat klanten met een Internet Z2 abonnement en een Alles-in-1- Plus pakket vanaf 1 oktober kunnen profiteren van hogere internetsnelheden. Voor gebruikers van Ziggo Internet Z1 en Z3 verandert er voorlopig nog niets.

Gebruikers met een Internet Z2 abonnement kunnen vanaf 1 oktober profiteren van een downloadsnelheid van 40 Mbps en een uploadsnelheid van 4 Mbps. Voorheen kende dit abonnement nog de snelheden van respectievelijk 30 en 3 Mbps. Gebruikers van een Alles-in-1 Plus abonnement downloaden straks met 60 Mbps en krijgen een uploadsnelheid van 6 Mbps. Eerder lagen deze internetsnelheden nog op 50 Mbps en 5 Mbps. In totaal krijgen meer dan 1 miljoen klanten meer bandbreedte.

Ziggo start vanaf 1 oktober met het op afstand resetten van de modems, waarna deze automatisch de nieuwe snelheden zullen hebben. Deze werkzaamheden zullen tot eind oktober in beslag nemen. Gebruikers kunnen vanaf 1 oktober ook zelf hun modem resetten om van de hogere internetsnelheden gebruik te maken.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 24 augustus 2012.