Hogere internetsnelheden voor Ziggo-klanten

Kabelaar Ziggo gaat de internetsnelheden van vijf dan de zes abonnementen verhogen. De verhoging zal stapsgewijs worden doorgevoerd en de prijzen blijven gelijk. Meer dan 800.000 klanten zullen vanaf 1 juli over sneller internet gaan beschikken.

Ziggo verhoogt internetsnelheden geleidelijk vanaf 1 juli
Ziggo verhoogt internetsnelheden geleidelijk vanaf 1 juli

In navolging van UPC verhoogt ook Ziggo de internetsnelheden van zijn abonnementen. In totaal zullen vijf van de zes abonnementen worden voorzien van een hogere snelheid. Deze internetsnelheid kan maximaal uitkomen op 150 Mbps. Waarschijnlijk zullen de abonnees de snelheden in de praktijk pas echt gaan merken via een ethernetaansluiting. Via draadloos internet zal het lastiger worden deze internetsnelheid te halen.

Klanten ontvangen vooraf een bericht van Ziggo zodra de internetsnelheid op het huisadres is verhoogd. Vanaf 1 juli zullen op afstand geleidelijk modems worden gereset, waarna abonnees automatisch de verhoogde internetsnelheden ontvangen. Mogelijk willen Ziggo en UPC door de internetsnelheden te verhogen een voorsprong blijven houden op glasvezelaanbieders.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 15 mei 2013.