HD-kanalen in basispakket KPN Interactieve TV

Diverse HD-kanalen zullen voor klanten van KPN Interactieve TV beschikbaar worden gesteld in het basispakket. De publieke omroep, RTL en SBS zullen vanaf 20 februari beschikbaar zijn in HD kwaliteit.

Steeds meer TV-aanbieders plaatsen extra HD-kanalen in het basispakket
Steeds meer TV-aanbieders plaatsen extra HD-kanalen in het basispakket

Via glasvezel was het al enige tijd mogelijk om met het basispakket van KPN Interactieve TV diverse zenders te bekijken in HD kwaliteit. Vanaf 20 februari zullen de HD-kanalen Nederland 1 HD, Nederland 2 HD, Nederland 3 HD,RTL 4 HD, RTL 5 HD, RTL 7 HD, RTL 8 HD, SBS 6 HD, Net 5 HD en Veronica ook te zien zijn via de DSL-technologie (ADSL en VDSL). Afgelopen maanden heeft KPN technische aanpassingen doorgevoerd en het basispakket gelijk getrokken.

Verschillende TV-aanbieders plaatsen HD-kanalen van de tien belangrijkste Nederlandse tv-zenders in het basispakket. Klanten van KPN’s Digitenne kunnen voorlopig nog niet rekenen op het doorgeven van HD-kanalen door KPN. De HD-kanalen kunnen door klanten van het instappakket van KPN Interactieve TV alleen bekeken worden wanneer men beschikt over een goede HD ontvanger. Vorig jaar maakte Ziggo ook al bekend meerdere HD-kanalen op te nemen in het basispakket.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 20 februari 2012.