Half miljoen Nederlanders op internet via glasvezel

Sinds de start van de aanleg van het glasvezelnetwerk in 2005 heeft Reggefiber anderhalf miljoen van de bijna zeven miljoen huishoudens aangesloten op glasvezel. Reggefiber heeft vandaag in Amsterdam bij het vijfhonderdduizendste huishouden een glasvezelaansluiting geactiveerd. Dat maakte Reggefiber gister bekend.

Ruim half miljoen Nederlanders actief op glasvezelnetwerk
Ruim half miljoen Nederlanders actief op glasvezelnetwerk

Inmiddels zijn een half miljoen Nederlanders actief op glasvezel. Op de website meldt kabelexploitant Reggefiber dat het, sinds de start van de uitrol van het glasvezelnetwerk in 2005, anderhalf miljoen van de bijna zeven miljoen huishoudens heeft aangesloten. Het netwerk van Reggefiber is open, dat betekent dat providers als KPN, Vodafone, Tele2 en Scarlet allen toegang krijgen tot het netwerk om glasvezeldiensten aan de consument te leveren.

Algemeen Directeur van Reggefiber Nijboer is trots op het bereiken van de mijlpaal. “We werken sinds 2005 aan het aanleggen van het glasvezelnetwerk in Nederland en zien het laatste jaar een forse groei in het gebruik ervan. Het hebben van een goede en stabiele verbinding wordt steeds belangrijker. Voor steeds meer apparaten is een online verbinding namelijk onmisbaar. Glasvezel helpt consumenten dan ook om deel te nemen aan de nieuwe online wereld.”

Van de anderhalf miljoen aangesloten huishoudens is een derde een actieve glasvezelaansluiting. De rest maakt namelijk gebruik van internet via DSL of kabel. Gister heeft Reggefiber de vijfhonderdduizendste actieve glasvezelaansluiting geïnstalleerd. In de Amsterdamse wijk De Aker werd deze mijlpaal gevierd. Volgens de kabelexploitant past deze mijlpaal bij de toenemende digitalisering van Nederland en de wereld.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 13 september 2013.