Groen licht voor glasvezelplan Rivierenland

Er is een akkoord voor de aanleg van breedband internet in de regio Rivierenland. De Europese commissie is akkoord met de plannen om tien gemeente in dit gebied te voorzien van een glasvezelnetwerk.

EU heeft akkoord gegeven voor het glasvezelplan van de regio rivierenland
EU heeft akkoord gegeven voor het glasvezelplan van de regio rivierenland

Dat meldt dagblad de Gelderlander. De regio Rivierenland kent tien gemeentes; Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel. De regio heeft een gezamenlijk plan bij de Europese Commissie (EU) ingediend voor de aanleg van een glasvezelnetwerk voor zo’n 12.500 adressen in het gebied.

Het is de bedoeling dat er een open glasvezelnetwerk wordt gecreëerd waar diverse aanbieders glasvezelinternet kunnen gaan aanbieden. In het plan staat ook dat de prijs daarvan niet hoger mag zijn dan wat de consument in de kern betaalt.

De regio Rivierenland heeft ervoor gekozen de samenwerking te zoeken om zo de haalbaarheid van een dekkend netwerk te vergroten. Ook qua kosten heeft de samenwerking zo zijn voordelen. In totaal bedraagt de investering tussen de 32 tot 44 miljoen euro.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 15 juni 2017.