Glasvezel voor bedrijven Noord-Holland Noord

Net als Noord-Holland Midden en -Zuid kunnen binnenkort ook de bedrijven in Noord-Holland Noord gebruik gaan maken van het door BreedNet aan te leggen glazvezelnetwerk.

Via het aan te leggen glazvezelnetwerk (onder de naam BreedNet NHN) zullen telecombedrijven en breedbandleveranciers de bedrijven in Noord-Holland Noord een breed scala van diensten kunnen gaan aanbieden variërend van internet en telefonie tot videoconferencing en camerabewaking. Op dit moment kunnen leveranciers als KPN, UNET, Ziggo, Eurofiber en Priority in vergelijkbare projecten in Noord-Holland de aangesloten bedrijven al meer dan honderd verschillende (online) diensten aanbieden.

Afgelopen vrijdag tekende een aantal gemeenten uit Noord-Holland Noord al de intentieverklaring voor de aanleg van dit netwerk, de gemeenten die niet hebben getekend kunnen op elk moment nog mee doen met het project. Het grote voordeel van een dergelijk snel netwerk is dat bedrijven in het noorden van de Provincie makkelijker en sneller  diensten kunnen gaan aanbieden in de gotere steden in het zuiden van de Provincie. De voorwaarde voor het meedoen met het project zijn voor de gemeenten dat zij de helft van de kosten moeten betalen en dat de Provincie de rest dan zal financieren.
 

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 23 juni 2009.