Glasvezel internet voor Helmond

Glasvezel internet moet in Helmond binnen 2,5 jaar voor iedereen beschikbaar zijn. Het bedrijf Breedband Helmond heeft als ambitie om overal in de stad te zijner tijd glasvezelkabels te hebben liggen.

Binnen 2,5 jaar wil Breedband Helmond de hele stad verglazen
Binnen 2,5 jaar wil Breedband Helmond de hele stad verglazen

Traag internet en een haperend televisiesignaal zouden in Helmond binnen 2,5 jaar tijd tot het verleden moeten behoren. Tenminste, als het aan Breedband Helmond ligt. Binnen deze tijd willen zij de completen Brabantse stad voorzien van een glasvezelnetwerk. Deze FTTH ambitie maakte directeur Patrique Dankers bekend in het Eindhovens Dagblad.

Tot nu konden huishoudens in de wijken Brouwhuis en Rijpelberg al worden aangesloten op het netwerk van Breedband Helmond. Volgende week wordt gestart met de aanleg van het immense glasvezelnetwerk door de hele stad. De gehele maand september wordt gebruikt om de vraag naar glasvezel in kaart te brengen, zodat er een plan gemaakt kan worden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Kilometers glasvezel
In de regio liggen al vele kilometers aan glasvezel van Breedband Helmond. Zij zijn gestart op de diverse bedrijventerreinen, maar de laatste jaren is het netwerk uitgebreid naar allerlei instellingen en ook de twee Helmondse wijken. “We komen daardoor met onze kabels steeds een stapje dichterbij álle mensen in Helmond.” zegt Dankers in het ED. “Dat is overigens niet de belangrijkste reden om juist nu met het ‘verglazen’ van de stad te beginnen. De timing heeft vooral te maken met alle technologische ontwikkelingen. Mensen maken steeds meer gebruik van internet: om dingen op te zoeken, bankzaken te doen, televisieseries van Netflix te kijken of de verwarming in huis met je telefoon een graadje hoger te zetten.”

Problemen ADSL Ziggo
De roep om stabiel en snel internet was de afgelopen maanden goed te horen in Helmond vanwege de aanhoudende problemen bij internetprovider Ziggo. Klanten klaagden voortduren over uitvallend internet of een haperende tv-signaal. 

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 28 augustus 2017.