Glashart Media geeft interactieve tv een make-over

Glashart Media gaat de Interactieve TV via het glasvezelnetwerk van Reggefiber nog mooier maken. Daarnaast wordt het vanaf dit najaar mogelijk om televisiekanalen digitaal op te nemen.

Glashart Media geeft interactieve tv een make-over
Glashart Media geeft interactieve tv een make-over

De make-over zal voor de gebruikers te herkennen zijn aan de nieuwe look van de Elektronische ProgrammaGids (EPG). Met één druk op de knop kan men nu de programmering voor een hele week op het scherm laten verschijnen. Er zit een herinneringsfunctie op die de gebruiker een seintje geeft wanneer zijn favoriete programma begint. Men kan vanuit de gids zelfs opnames plannen.

Er worden ook nieuwe functies aan toegevoegd. Het is nu mogelijk om zelf en mozaiek kanaal samen te stellen met overzichten van alle uitzendingen. Ook wordt het vanaf dit najaar mogelijk om naast de standaard- en hoge definitie box ook een HD box te krijgen met opname mogelijkheden. Hiermee is het mogelijk om programma's in HD-kwaliteit op te nemen, maar ook pauzeren of terugspoelen behoort tot de mogelijkheden.

Dit jaar nog zal ook een interactieve videotheek beschikbaar komen.“Wij zijn blij dat we met onze verbeterde televisiedienst kunnen laten zien dat wij snel kunnen inspelen op de wensen van de consument. Eerder dit jaar hebben wij onder andere het aanbod aan HD zenders fors uitgebreid en hebben wij ons platform 3D geschikt gemaakt. Onze netwerken zijn 100% glasvezel en dat maakt het mogelijk om diensten die veel bandbreedte van en naar de consument nodig hebben zonder problemen te transporteren.”,aldus een woordvoerder van Glashart Media.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 30 september 2010.