Glashart Media breidt HD-kanalen uit

Afgelopen week heeft Glashart Media het aantal HD kanalen uitgebreid tot 16 zenders. Drie HD-zenders van SBS Nederland, SBS 6 HD, Veronica HD en Net 5 HD zijn aan het interactieve basispakket toegevoegd.

Glashart Media voorziet klanten van 16 HD-zenders binnen basispakket
Glashart Media voorziet klanten van 16 HD-zenders binnen basispakket

Volgens Glashart Media zijn de HD-zenders toegevoegd om klanten de mogelijkheden van glasvezel te laten ervaren. Deze uitbreiding past binnen de strategie van het bedrijf. Klanten kunnen nu optimaal profiteren van deze actie want het aantal HD-kanalen in het basispakket is door de uitbreiding gestegen naar 16. Eerder waren al de HD-zenders van de Nederlandse publieke omroep en RTL Nederland beschikbaar gesteld voor klanten met Interactieve Televisie van Glashart Media.

Glashart Media levert radio- en televisiediensten aan serviceproviders als; XMSNet, Lijbrandt, Edutel, OnsBrabantNet, OnsNetNuenen, OnsNetEindhoven, KickXL, Solcon, Concepts ICT, Lijbrandt Telecom, Tweak, Helden van Nu en Fieber. De klanten van deze providers profiteren dus ook van de uitbreiding van Glashart Media.

Klanten van Glashart Media hoeven in tegenstelling tot andere tv-aanbieders, niet op een speciaal HD-kanaal af te stemmen om een HD-zender te kunnen bekijken. Wanneer een klant beschikt over een HD-settop box dan wordt automatisch de HD-variant van het kanaal getoond. Door de uitbreiding is Glashart een van de eerste in Nederland die 16 HD-kanalen aanbiedt in het basispakket.

“In de heel verre toekomst zullen de aparte HD pakketten naar mijn verwachting gaan vervallen en tot het basis pakket gaan behoren”, zegt Fred Terwijn van Glashart Media. “Een uitzondering zullen de themazenders zijn met een speciale HD variant, die daarvoor extra betaald willen worden, die zullen in een keuze pakket blijven.”

De uitbreiding is voor Glashart Media geen probleem omdat het gebruik maakt van het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Door middel van een glasvezelverbinding ligt de beschikbare bandbreedte vele malen hoger dan via het ‘oude’ kopernetwerk.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 12 april 2012.