Gemiddelde internetsnelheid in Nederland opnieuw gestegen

Uit het ‘State of the Internet’-rapport van Akamai blijkt dat in het tweede kwartaal de gemiddelde internetsnelheid in Nederland voor het eerst boven de 10 megabit per seconde is uitgekomen. De door Akamai gemeten internetsnelheid was 27 procent hoger dan een jaar geleden.

In één jaar tijd is de gemiddelde internetsnelheid in Nederland gestegen met 27 procent
In één jaar tijd is de gemiddelde internetsnelheid in Nederland gestegen met 27 procent

De gemiddelde internetsnelheid in Nederland is opnieuw gestegen. Ons land staat wereldwijd op de zesde plaats van landen met de hoogste gemiddelde internetsnelheid. In het ‘State of the Internet’-rapport van Akamai worden cijfers bekendgemaakt van miljoenen internetgebruikers over de hele wereld. In Nederland kwam de gemiddelde breedbandsnelheid voor het eerst uit boven de 10 Mbps. Wereldwijd gezien steeg de gemiddelde internetsnelheid in het tweede kwartaal met 5,2 procent naar 3,3 Mbps.

De sterkste groei werd volgens Akamai behaald in Europa. Daar hoeft Nederland alleen nog Zwitserland voor zich te dulden. In één kwartaal steeg de gemiddelde internetsnelheid in Nederland met 6,2 procent naar 10,1 Mbps. Daarnaast werd ook gekeken naar de breedbandpenetratie per land. In ons land hebben 83 procent van de internetgebruikers een internetsnelheid van meer dan 4 Mbps. Dit percentage lag alleen hoger in Zwitserland (90%) en in Zuid-Korea (85%).

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 17 oktober 2013.