Geen internet in de polder

Nederland staat zevende op de wereldranglijst als het gaat om snelheid en kwaliteit van het internet. Helaas is daar op bepaalde plaatsen in Nederland niets van te merken.

Geen internet in de polder
Geen internet in de polder

Internet in Nederland is prima. Dit komt naar voren uit allerlei onderzoeken. Toch zijn er nog veel landelijke gebieden waar de dekking een stuk minder is, of waar in sommige gevallen helemaal geen dekking is.

Het gaat hier om landelijke gebieden in het uiterste oosten van het land, in zuid Zeeuws-Vlaanderen, in zuid Limburg, en het noorden van het land. Maar toch ook op plaatsen waar je het misschien niet zou verwachten, zo is op slechts veertig kilometer van Rotterdam ook een gebied dat zeer slechte internetverbindingen heeft. Zelfs een KPN dongel heeft in dat gebied geen bereik.

Best lastig als je als boer zijnde tegenwoordig ook je bestellingen via internet moet doen, maar dus niet op internet kunt. De oplossing? Met je laptop in de auto stappen en een stukje rijden zodat je dongel wel voldoende signaal opvangt.

Nederland is op dit gebied zeer vooruitstrevend met glasvezelnetwerken op verschillende plaatsen in het land. Het is dan ook enigszins verbazend om te merken dat er nog relatief veel plaatsen zijn waar geen internet beschikbaar is, en soms zelfs niet eens een mobiele telefoonverbinding. Zo landelijk is de 'landelijke dekking' van de internetproviders dus niet.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 15 november 2010.