Forse investering voor internet in Overijssel

De provincie Overijssel gaat fors investeren in internet voor heel Overijssel. In totaal wordt er zo’n 70 miljoen euro uitgetrokken voor het versneld aanleggen van breedband in de provincie.

De Provincie Overijssel gaat flink investeren in breedband
De Provincie Overijssel gaat flink investeren in breedband

Plaatsen op het platteland in de provincie Overijssel worden versneld aangesloten op snel internet. Hiervoor gaat de provincie fors investeren, daarover is gister een besluit genomen door de Provinciale Staten. In totaal zal er circa 70 miljoen worden uitgetrokken om 38.000 huishoudens en 2.000 bedrijven te voorzien van snel internet. Het gaat hierbij dan voornamelijk om de plattelandsgebieden in Overijssel.

Voor marktpartijen is het namelijk niet rendabel om dergelijke plaatsen op het platteland te voorzien van snel internet. Pas als de plannen volledig zijn uitgewerkt zal de provincie een besluit nemen over het exacte bedrag wat zal worden geïnvesteerd. Het plan voor het versneld aanleggen van breedband internet in Overijssel werd niet door alle politieke partijen aangemoedigd. Zo zouden marktpartijen niet het achterste van hun tong laten zien en misbruik maken van de overheidssteun. De PVV wil daarom zo weinig mogelijk subsidie verstrekken voor het aanleggen van het snelle internet, maar zo veel mogelijk gebruik maken van goedkope leningen.

Vorige maand waren het nog bedrijven in Overijssel die hoopten op stimulans van de provincie voor de aanleg van glasvezel. Volgens VNO-NCW IJsseldelta zou de uitbreiding van het aantal glasvezelnetwerken in de provincie Overijssel de economische ontwikkelingen versnellen.

Nieuwsbericht geschreven door het Internet & ADSL team op 11 oktober 2012.